понеділок, 28 вересня 2015 р.

КОРИСНА ПОРАДА

Як допомагати дитині в приготуванні домашніх завдань
ü 1.Посидіть поруч зі своєю дитиною на перших порах. Це для неї дуже важливо. Від того, наскільки спокійною та впевненою буде дитина, залежать його майбутнє шкільні успіхи.
ü У вашої дитини ще не сформована звичка робити уроки. Виробляйте цю звичку спокійно, терпляче, м'яко нагадуючи про необхідність зайнятися домашнім завданням.
ü Облаштуйте дитині робоче місце: поставте зручний стіл, купіть гарну настільну лампу. Повісьте на стіну над столом розклад уроків, цікаві вірші- побажання учневі перед початком виконання уроків. Привчайте школяра виконувати уроки тільки в цьому навчальному куточку.
ü Поясніть дитині головне правило навчальної роботи: навчальні речі повинні завжди перебувати на своєму місці. Постарайтеся привести в приклад своє робоче місце.
ü Якщо дитина робить уроки у вашій присутності, попросіть її сформулювати, що  потрібно зробити. Це заспокоює дитину, знижує тривожність. Деякі діти, наприклад, вважають, що вони завдання не так зрозуміли і відчувають страх, ще не почавши це завдання виконувати.
ü Якщо дитина щось робить не так, не поспішайте її лаяти. Те, що вам здається простим і зрозумілим, для неї поки здається таємничим і важким.
ü Якщо дитина відволікається, спокійно нагадуйте про час, відведений на приготування уроків.
ü При виконанні письмових завдань звертайте увагу на те, щоб дитина писала чисто, без помарок. Не змушуйте  багаторазово переписувати домашнє завдання. Це підірве інтерес до школи й навчання.
ü Намагайтесь якомога раніше привчити дитину робити уроки самостійно і звертатися до вас тільки в разі потреби.

ü Навчіть дитину виконувати будь-яку справу, в тому числі і домашнє завдання, без злоби і роздратування. Це збереже її та ваше здоров'я.

Немає коментарів:

Дописати коментар